torsdag 2 januari 2020

Unbreakable (2000)





Efter en fruktansvärd tågolycka med 131 döda passagerare så återfinns bara en överlevande, David Dunn. Han har inte bara överlevt utan på hans kropp så finns det inte en enda skråma trots att han befunnit sig i den vagn som tagit emot den värsta smällen. Till en början verkar det handla om ett mirakel men Dunn blir snart kontaktad av en mystisk man vid namn Elijah Price som presenterar en helt annan förklaring.

Finns det superhjältar därute i samhället som ingen vet om, kanske inte ens dom själva? Det är lite av frågan som regissören M. Night Shyamalan ställer i den här fascinerande historien där säkerhetsvakten David Dunn mycket bra spelad av Bruce Willis sakta men säkert får dom avgörande pusselbitarna i hans liv att passa och börjar inse vem han är och alltid har varit med hjälp av mannen som kallas Mr Glass och så hans son som faktiskt innan sin far misstänker att det finns oanade superkrafter i familjen.

Det är dramatiskt spännande och känslosamt, fascinerande och med bra skådespelare och en oväntad knorr på slutet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...