lördag 4 januari 2020

De Drabbade - Säsong 1 (2003)




Mystiska krafter som släcktes i Skottland för hundratals år sedan tänds åter i dagens Sverige när ett fåtal utvalda människor drabbas av övernaturliga förmågor. Det som tidigare har varit deras svagheter har nu blivit deras styrkor.

En serie i 12 delar där manusförfattarna Måns Mårlind & Hans Rosenfeldt gjort en gryta med ingredienser av skräck, thriller, action och fantasy. Det är ju rätt vågat gjort men dom lyckas faktiskt till och från enastående bra. Det är lite ojämnt och sen så skulle man nog ha velat haft ett avsnitt till för att få lite ljus på vissa detaljer men i stort så är detta ett riktigt bra utfört hantverk, spännande och våldsamt. Bra skådespelare med bla Eric Ericson, Lia Boysen och Eva Röse i tunga roller och trots att historien är rätt mörk och tung så finns det utrymme för en del humor också mest från Khansari Omid som fantastiskt bra spelar Ismael, mannen som kan vara precis den han vill.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...