torsdag 16 januari 2020

Indiana Jones och De Fördömdas Tempel (1984)



Original Titel:  Indiana Jones and The Temple of Doom



Dom första 20 minuterna i denna andra film om arkeologen Indiana Jones som även här spelas av Harrison Ford är enastående bra där ett sång och dansnummer med divan Willie Scott (Kate Capshaw) på klubben Obi-Wan i Hong Kong inleder allting och som fortsätter med en jakt på en diamant på dansgolvet och ett serum som Indy måste få tag på och som sen fortsätter med en flykt i ett fraktplan som störtar i Indien där Indy, Willie och Indy's polare Short Round (Ke Huy Quan) far ut över ett vattenfall i en gummiflotte för att sen stranda intill en liten by och där själva det här äventyret egentligen börjar.

Detta låter ju intensivt och det är det minst sagt och filmens faktiska höjdpunkt även om en svindlande jakt i ett gruvschakt inte är långt efter.
Det är en bra och storslagen film med bra skådespelare, maffig musik av John Williams, snyggt foto av Douglas Slocombe och säker regi av Steven Spielberg även om det blir lite för mycket när ett dödligt sällskap av lönnmördare sysslar med hemliga ritualer i templets mörka källarlokaler och filmskaparna för att göra det så äckligt som möjligt fyllt historien med tonvis av småkryp och ormar.

Underhållning på hög nivå är det i alla fall.  






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...