fredag 17 januari 2020

Sebastian Bergman Den Fördömde: Det Första Kriminalfallet (2010)





Sebastian Bergman, tidigare polisens mest anlitade kriminalpsykolog och profilerare men nu en bruten man efter att hans fru och dotter några år tidigare omkommit i tzunamikatastrofen i Thailand. Han är i Västerås för att ta hand om dödsboet efter sin mor när han stöter ihop med sin gamla kollega Torkel Höglund från Rikskriminalen i Stockholm som också är i stan för att utreda ett brutalt mord på en tonårspojke. Sebastian övertalar Torkel att få hjälpa till med fallet för att om möjligt komma tillbaka till ett fungerande liv igen.

När dom två första filmerna om Sebastian Bergman kom 2010 så gick dom mig helt förbi så det var riktigt roligt att få bekanta sig med dom nu. Rolf Lassgård är suverän som den depressive fd kriminalpsykologen Sebastian Bergman som tröstar sig med kvinnor och ett svinigt beteende för att kompensera förlusten av sin fru och dotter och så får han här jobba med ett gäng poliser som inte alls är förtjusta i honom men som ju mer tiden går upptäcker hans forna storhet.

En bra och tragisk historia med suveräna skådespelare och säkert regisserat av Daniél Espinosa.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...