måndag 13 januari 2020

Deutschland 86 - Säsong 1 (2018)




När jag hade sett klart dom här 10 avsnitten så fick jag reda på att detta var en fortsättningsserie på Deutschland 83 som kom 2015. Nu var det ju så att man faktiskt inte behövt se den tidigare historien för att hänga med i svängarna så det gjorde ju egentligen ingenting.

Året är ju alltså 1986, Olof Palme har precis mördats och Tjernobylkatastrofen förmörkar större delen av Europa. Östtyskland är ett land på ruinens brant och dess kommunistiska ledning är desperata och gör vad som helst för att få in pengar i landet. Dom tar hand om Västtyska sopor, smugglar vapen till Afrika och låter skumma läkemedelsföretag prova sina varor på Östtyska medborgare.

Den forna Östtyska agenten Martin Rauch (Jonas Nay) som gömts undan i Afrika ger sig ut på fältet igen i ett dubbelspel där han tar och ger både från Öst och Västsidan samtidigt som han har personliga kopplingar på båda sidor.

Den här serien var enastående bra, våldsam ibland och hysteriskt rolig, tragisk och dramatisk med mycket bra skådespelare och fantastisk 80-tals musik.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...