tisdag 14 januari 2020

Evil Dead 2: Dead By Dawn (1987)





 Ash Williams och hans flickvän Linda  åker till en ensligt belägen stuga uppe i bergen för att ha en mysig helg tillsammans. Ash hittar en gammal bok i stugan och en mystisk bandinspelning i källaren och råkar släppa lös helvetets allra mörkaste krafter.

Sex år efter filmen The Evil Dead som ju explosionsartat blev kultförklarad världen över så gjorde då regissören Sam Raimi en uppföljare men som egentligen bara var en remake av den första filmen med några smärre förändringar och med en helt annan budget. Detta är inte bara en uppföljare i toppklass, det här är en av filmhistoriens bästa och roligaste skräckfilmer.
Det vimlar av coolt filmade scener där fotografen Peter Deming verkligen får leka av sig i ett antal hisnande kameraåkningar, Bruce Campbell som på nytt spelar Ash är så där härligt teatraliskt och hysteriskt överspelad och vräker ur sig sanslösa kommentarer samtidigt som blodet sprutar och kroppsdelar far fram och tillbaka i bildrutan.

Det är ingen ände på fantasin hos Sam Raimi här, detta galet sanslösa splatterfyrverkeri är en fest, inte bara för skräckfilmsfantaster utan för alla som älskar film och vågar tänja på sina cineastiska gränser lite.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...