måndag 13 januari 2020

En Nästan Vanlig Man av Buthler Öhrlund (2008)




Christopher Silfverbielke är en av dom bästa, snyggaste och mest beundrade i Stockholms finansvärld men under den charmiga ytan så döljs en känslokall och helt hänsynslös människa som är beredd att göra precis vad som helst för att nå sina mål. Han lever ett liv kring Stureplan med pengar, sex, knark och alkohol tillsammans med sina vänner Hans Ecker och Johannes Kruut men allt det här räcker inte för Silfverbielke, han behöver mer och i jakten på kickar så startar dom tre vännerna ett poängspel med 20 miljoner i potten där det gäller att tänja på gränser för att få så mycket poäng som möjligt. Samtidigt så utreder kriminalkommissarie Jacob Holt ett brutalt mord på en ung finansman där polisen hittar spår som gör att dom börjar titta närmare på en av dom tre finanskillarna.

Det här är den första boken med megapsykopaten Chrstopher Silfverbielke som huvudkaraktär och det var svårt att inte sträckläsa den här brutala men fascinerande kriminalhistorien där vi som läsare får följa med in i en värld av droger, sprit, sex, våld och overkligt mycket pengar. Det är bra skrivet men ibland så känns det som om författarna nästan tycker om Silfverbielke lite väl mycket, det här är ju ändå en människa som inte har någon som helst respekt för någonting annat i världen än sig själv sen så har Öhrlund och Butler också i vissa delar stoppat in  mindre stycken som känns helt onödiga och som inte för handlingen framåt det minsta.

I slutändan så är det ändå en så pass fascinerande och vass historia att man inte riktigt kan värja sig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...