fredag 17 januari 2020

The Nile Hilton Incident (2017)





I ett myllrigt kaosartat Kairo arbetar polisinspektör Noredin som här enastående bra spelas av Fares Fares. Han och hans partner ägnar mer tid åt att plocka pengar av lokala gangsters än att lösa brott i en totalt korrumperad poliskår där det handlar om att roffa åt sig så mycket pengar det bara går men när Noredin börjar undersöka fallet med en känd sångerska som fått halsen avskuren på ett lyxhotell och börjar bli hotad eftersom spåren leder ända upp till kretsen kring presidenten så börjar han ifrågasätta sin egen och poliskårens moral och måste nu välja vilken väg han tänker gå.

Det är en fascinerande bild av storstaden Kairo som regissören Tarik Saleh visar upp, det är rörigt och svettigt och fotografen Pierre Aïm's arbete med kameran gör att det känns som om man är där på plats bland myllret av människor och eftersom historien utspelar sig i början av Den Arabiska Våren så är gatorna dessutom fyllda av kaotiska demonstrationer med sammandrabbningar mellan polis och ungdomar.

Fantastiska skådespelare i ett dramatiskt hett spännande kriminaldrama.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...