torsdag 16 januari 2020

Himmelsdalen - Säsong 1 (2019)





Helena och Siri är tvillingar som blev separerade som mindre och som växt upp i två olika världsdelar.
Nu får Helena som bor i Västerås helt plötsligt ett telefonsamtal från Siri som vill att hon kommer och hälsar på henne där hon nu bor, på en institution kallad Himmelsdalen i dom Italienska alperna dit man endast kan ta sig till med linbana.

Dagen efter att Helena anlänt och tillbringat ett dygn med sin syster vaknar hon upp och inser att Siri drogat henne och är försvunnen och nu är det ingen som tror att hon är hon utan sin syster.
Det som Helena först trodde vara ett paradisiskt  rehabiliteringshem visar sig nu inhysa grova brottslingar som sitter där för att dom aldrig mer ska få komma ut i samhället och över allting så vakar överläkaren Dr Fischer som gör vad som krävs för att hålla platsen skyddad från omvärlden.

En psykologisk mardrömshistoria där huvudpersonen Helena som spelas riktigt bra av Josefin Asplund som för övrigt är den enda svenska skådespelaren i denna, ändå svenska serie som befinner sig på en avlägsen plats tillsammans med psykopater och mördare och där ingen tror att hon är den hon säger sig vara.


Det är intensivt spännande och obehagligt i 8 avsnitt och där slutet är så abrupt och innehåller så många frågetecken att det helt enkelt måste komma en andra säsong.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...