måndag 13 januari 2020

Grinchen: Julen är Stulen (2000)



Original Titel:  How The Grinch Stole Christmas



Historien känns igen, den fula missförstådda varelsen som ändå är väldigt känslig och svarar med vrede när han blir utstött. Här i Jim Carreys skepnad är han Grinchen, grön och luden och förbannad på allt som har med Jul och glädje att göra. Han bor i en grotta på ett berg högt över den lilla staden Whoville och samtidigt som människorna därnere förbereder för årets gladaste fest så planerar han att förstöra Julen en gång för alla.

Ron Howard är ju en skicklig och säker regissör och här har han haft en hel del pengar och specialeffekter att leka med, så pass att det trots en julig och mysig känsla nästan blir lite för mycket av det goda, man hinner liksom inte riktigt med i allt som händer när varje bildruta svämmar över i färger, maskiner och figurer och då satt jag ändå en helg med två smågrabbar då jag fick se den här filmen tre gånger.

Trots all smink så lyser Jim Carreys minspel igenom, han har ju den förmågan och visst gör han det bra men det här blir lite av den karaktären han gjorde i The Mask, förutom att detta är mera av en barnfilm.

Underhållande och färgglatt är det men lite rörigt och aningen för mycket av allt. Barnen tyckte dock att det var roligt och till och från lite läskigt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...