måndag 13 januari 2020

Olympus Has Fallen (2013)





När Vita Huset intas av Koreanska terrorister och den Amerikanska presidenten Benjamin Asher tas som gisslan så lamslås nationen. Den fd Secret Service agenten Mike Banning som tidigare var med om en olycka där presidentens fru omkom är nu hans enda hopp om överlevnad.

Det här är egentligen en Die Hard där skyskrapan bytts ut till Vita Huset och där Gerhard Butler gör rollen som Mike Banning som ensam smyger omkring i USAs kändaste byggnad och gör livet surt för dom asiatiska busarna.

Regissören Antoine Fuqua har tryckt ned gaspedalen redan från början här så det är bara att luta sig tillbaka och bli matad av skottlossningar och explosioner och med en hjälte som på ett utstuderat grymt sätt dödar alla som kommer i hans väg. Historien är långt ifrån trovärdig och den Amerikanska nationalismen lyser igenom så man nästan bländas men om man inte bryr sig om dessa detaljer så är det riktigt välgjort och snyggt och spännande och med skådespelare som gör sitt jobb bra.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...