torsdag 16 januari 2020

Army of Darkness: Evil Dead 3 (1992)





Den förra historien slutade ju med att Ash sögs igenom en tidsportal och den här berättelsen börjar med att han hamnar någonstans i medeltiden mellan dom två stridande Lord Arthur och Henry The Red.
Det dröjer inte länge förrän den arrogante demonjägaren från 1900-talet med sina moderna vapen tagit över borgen där han hamnat och får veta av den vise äldre att han måste bege sig till en förbjuden gravplats och hämta boken Necronomicon eftersom den innehåller hemligheten om hur han ska kunna ta sig tillbaka till sin tid.
Han glömmer dock givetvis bort det sista ordet i den mening han måste säga och släpper därmed loss en armé av döda som genast beger sig mot borgen för att ta tillbaka boken.

Där den förra filmen innehöll lika hög % humor som skräck så är skräckprocenten lika med noll i denna tredje del om Ash Williams som även här spelas av Bruce Campbell och humorprocenten rätt låg faktiskt.
Det här är en komedi med äventyr och actioninslag och personligen så tycker jag väl inte att denna har så mycket med dom tidigare två Evil Dead-filmerna att göra och tyvärr så känns det som om regissören och manusförfattaren Sam Raimi tagit i lite väl mycket här och slutresultatet blir också bara rörigt och gapigt.
Visst finns det en del riktigt roliga scener men dom blandas tyvärr med rätt billig buskis och då blir det som att skrattet fastnar någonstans mitt emellan.

Njaaee.. 
Det här blir bara sisådär med tanke på att det är en fortsättning på en av dom bästa och roligaste skräckfilmerna någonsin.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...