måndag 13 januari 2020

Fallet Hammarskjöld (2019)





År 1961 så omkom FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld i en mystisk flygolycka i norra Zambia men ända sedan den händelsen så har det gått rykten och det har spekulerats om att olyckan var ett planerat attentat för att röja en obekväm generalsekreterare ur vägen som slogs för det afrikanska folkens rättigheter och mot apartheid vilket inte sågs med blida ögon från några av världens stora länder med ekonomiska intressen på den afrikanska kontinenten.

Den danska dokumentärfilmaren Mads Brügger och den svenska amatörforskaren Göran Björkdahl har här rest ner till Afrika för att om möjligt få svar på en del frågor kring fallet och det dom hittar är fascinerande och skrämmande dokument som bevisar existensen av en hemlig organisation som utfört mord och störtat regimer på kontinenten, dom får tag i personer där dom flesta inte vågar prata och dom som gör det kommer med fantastiska avslöjanden där både CIA och MI6 verkar vara inblandade.

Skrämmande, intressant och fascinerande dokumentär i tre delar där man efter ett tag nästan glömt bort vad det här egentligen skulle handla om på grund av alla sedan länge gömda hemligheter som istället kommer upp till ytan. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...