lördag 4 januari 2020

Kung Liljekonvalje av Dungen (2013)





Här kommer Eje Bure, hans fästmö Puck och bästa vännen tillika poliskommissarien Christer Wijk hem till deras barndoms by Skoga för att närvara vid en gammal väns bröllop. bruden dyker dock inte upp i den fullsatta kyrkan och alla inblandade tror att hon smitit tills hon dagen efter hittas mördad vid en brygga i närheten.
Christer som ju egentligen är ledig tar genast tag i fallet och Puck som är en nyfiken själ kan heller inte låta bli att rota i mordet medans Eje så gott det går försöker planera sitt eget framtida bröllop.

Detta är den andra filmen i ordningen med Eje, Puck och Christer som tillsammans löser diverse mordfall och den här historien skrev Maria Lang 1957. Denna håller tyvärr inte riktigt samma klass som filmen innan men det beror inte på historien utan mera på att skådespelarna som känns lite träiga till en början, det tar tid innan dom blir varma i kläderna. Oengagerat till en början och det är först mot slutet som det känns som dom vet var dom är.

Lite spännande är det i det här så gott som oblodiga mysteriet med ett par dödsfall i en slumrande liten ort i ett somrigt Sverige på 50-talet men som sagt lite stelt och kryckigt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...