torsdag 19 december 2019

The Bourne Supremacy (2004)





Jason Bourne (Matt Damon) gömmer sig tillsammans med Marie (Franka Potente) i Indien där han fortfarande försöker pussla ihop sitt liv och få en hum om vem han är och vad han egentligen sysslat med. Ett dubbelmord sker i Berlin där sen Jason's fingeravtryck hittas på platsen samtidigt som en lönnmördare överraskar honom och Marie där dom bor i Indien. Jason Bourne's förflutna har än en gång hunnit ikapp honom.

Den här andra historien om Jason Bourne som även här har Matt Damon i huvudrollen är kanske inte lika skarp och gjord med samma fingertoppskänsla som den första. Regissören Paul Greengrass spänner här istället musklerna ordentligt och trycker ner gaspedalen till max och det är nästan så att man är lite svettig när slutet kommer. Det är lite mörkare, lite hårdare och om biljakten genom Paris i den första filmen var häftig så var det bara en liten förrätt till det plåtskrammel som sker genom Moskvas stadskärna i den här filmen.

Skådespelarna är bra även om dom kanske inte behöver anstränga sig så mycket, regin är riktigt tajt och fotot likaså. Det är intensiv action på absolut högsta nivå.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...