lördag 21 december 2019

Pocahontas (1995)





Året är 1607 och ett engelskt skepp under ledning av den girige guvernören Ratcliffe (David Ogden Stiers) har precis kastat ankar utanför Virginias kust där guvernören räknar med att hitta guld. Med på resan är också den berömde äventyraren John Smith (Mel Gibson) som så fort han kommit iland beger sig iväg för att undersöka området och då stöter ihop med den vackra unga indianprinsessan Pocahontas (Irene Bedard). Kärlek vid första ögonkastet vilket innebär problem här eftersom guvernören vill döda alla indianer och Pocahontas far, hövdingen Powhatan (Russell Means) inte hyser några varmare känslor för främlingarna.

Den här filmen som är den 33:e animerade långfilmen från Disney vann en del priser för sin musik och det är väl egentligen det enda som den här produktionen har att luta sig emot för resten håller faktiskt ganska låg kvalitet. Det var många år sedan jag såg denna första gången och jag minns faktiskt inte att animeringen var så stel och själlös och dom bifigurer som i Disney's produktioner brukar stå för det komiska och intressanta här är helt karaktärslösa och bleka. Historien funkar väl okey men när det är över 20 personer som suttit och skrivit manus så borde den väl vara det tycker man.

En av dom sämre animerade långfilmerna signerade Walt Disney Studios.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...