måndag 16 december 2019

Mile 22 (2018)





I ett icke namngivet asiatiskt land så kommer en dag en man fram till Amerikanska ambassaden med en hårddisk.
Mannen visar sig vara polis och säger att det finns uppgifter på hårddisken var någonstans ett stulet livsfarligt ämne finns och att dom ska få koden till disken bara dom tar honom ut ur landet och till USA.
Agenten James Silva och hans hemliga grupp kallas in för att föra polisen Li Noor till ett väntande plan 22 miles från ambassaden men det är många som givetvis tänker se till att dom inte kommer dit.

Om man enbart är ute efter hård tung action så får man väl en hel del av sånt här men vill man ha någonting mer så, njaeeee..
I början av filmen så får man en liten presentation av Mark Wahlbergs karaktär James Silva och då får man ju intrycket av att han är någon form av superhjälte men sen när man får följa honom så visar han sig mera vara en statsanställd psykopat som inte bryr sig om någonting förutom sig själv och det uppdrag han för stunden har.
Han är otrevlig mot sin chef, dom han jobbar med, ja faktiskt varenda en som kommer i hans närhet.

Själva historien med att föra en person från en plats till en annan medans allsköns busar försöker hindra transporten är ju inte ny, den har man sett massor med gånger förut i olika varianter och det är ju inga nya fräscha detaljer som serveras här direkt.
Några tunga actioninslag bjuds man väl på men klippningen är hafsig och rörig sen så är det ju en rätt cool knorr mot slutet men den förstörs av att filmen abrupt avslutas så att man sitter där och undrar vad tusan som hände nu. 
Man undrar ju om det är en fortsättning planerad.

Regissören Peter Berg och Mark Wahlberg har gjort en del filmer tillsammans och den här var nog enligt mig en av dom tråkigare.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...