onsdag 4 december 2019

Agent 007 - Med Rätt Att Döda (1962)


Original titel:  Dr. No



En brittisk agent har försvunnit spårlöst på Jamaica och MI6 i England skickar deras bästa agent James Bond (Sean Connery) för att undersöka saken.
Efter att ha fått information och hjälp på platsen av CIA-agenten Felix Leiter (Jack Lord) och den lokala fiskaren Quarrel (John Kitzmiller) så leder spåren ut till den mystiska ön Crab Key där den skygge Dr. No (Joseph Wiseman) håller till och där ryktet går bland lokalbefolkningen att en eldsprutande drake håller vakt.

Den första filmen om den brittiske agent 007 James Bond med Sean Connery i huvudrollen och givetvis i en historia om en buse som är ute efter världsherravälde, vad annars.
Filmen som är regisserad av Terence Young håller riktigt bra fortfarande trots ett par larviga biljakter filmade med backprojection och några rätt töntiga förförelseknep av 007.
Fotot är strålande, regin säker och musiken stämningsfull.
Lite spänning är det men mer äventyr och så en hyfsat ond buse spelad av Joseph Wiseman och en enastående vacker Ursula Andress som Honey Ryder.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...