tisdag 3 december 2019

Sthlm Delete av Jens Lapidus (2015)




Efter ett inbrottslarm så beger sig en väktare ut till ett ödsligt beläget hus ute på Värmdö där han hittar en människa brutalt mördad och en yngre blodig och skadad man som polisen tar in som skäligen misstänkt för mordet. Den skadade mannen har svårt att prata men lyckas få fram att han vill ha Emelie Jansson som försvarsadvokat vilket hennes chef på advokatfirman Leijon är helt emot eftersom dom endast sysslar med affärsjuridik.

Emelie tar sig ju givetvis an den skadade mannen ändå och kontaktar Teddy som hon inte hört av på länge och det dröjer inte länge förrän spåren dom följer leder tillbaka till Teddys förflutna och anledningen till att han fick spendera 8 år bakom galler.

Jag tyckte att den här historien var lite spretig till en början och det var först efter halva boken som jag tyckte att saker och ting föll på plats och sen så är väl slutet kanske lite väl orealistiskt, det känns som om Jens Lapidus tagit i lite i överkant där. Det är dock en samling intressanta karaktärer, till och från riktigt dramatiskt spännande och våldsamt och visst är Lapidus en tajt berättare.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...