torsdag 19 december 2019

Jason Bourne (2016)





Nicky Parsons (Julia Stiles) som hjälpte Jason Bourne (Matt Damon) innan han försvann för ett antal år sedan lyckas ta sig in i CIA:s datasystem och kopiera filer som rör alla deras hemliga program och Bourne's förflutna. Heather Lee (Alicia Wikander) som ansvarar för IT-avdelningen hos CIA upptäcker intrånget och Parsons spåras till Athen där det visar sig att hon träffar Bourne. Robert Dewey (Tommy Lee Jones) som känner Bourne sen tidigare ger en direkt order om att både Nicky Parsons och Jason Bourne ska elimineras.

Nio år tog det innan Matt Damon återigen iklädde sig rollen som Jason Bourne och här samarbetar han också igen med regissören Paul Greengrass i en riktigt tung actionhistoria där det mesta om Bourne's förflutna äntligen avslöjas. Tommy Lee Jones är den här gången chefsbusen på CIA som försöker döda Bourne genom att följa hans varje rörelse i världen från CIA:s högkvarter och Alicia Wikander spelar dataexperten Heather Lee som är lite tveksam till hennes arbetsgivares metoder.
Två riktigt intensivt tajta biljakter får vi vara med om, en genom Athen och en i Las Vegas där det knycklas ihop tonvis med plåt och där Bourne får tampas med en iskall lönnmördare spelad av Vincent Cassel. 

Den här filmen är precis lika bra som dom tidigare, det är spännande och action på svettigt hög nivå och med ett antal fler rynkor i Matt Damon's ansikte.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...