tisdag 3 december 2019

Magikerna av Lev Grossman (2009)



Org Titel:  The Magicians


Quentin Coldwater, en ytterst begåvad men ganska nedstämd ung man som går sista året på en högskola i 
New York.
Hans stora intresse har under hela hans uppväxt varit fantasyberättelserna om landet Fillory där han drömmer om att han egentligen hade velat leva.
Hans liv förändras drastiskt en dag när han helt plötsligt blir antagen till magikerskolan Brakebills där han tillsammans med dom andra eleverna får uppleva kärlek, vänskap, sex, droger och alkohol och så givetvis magi av både god och ond karaktär.
När Quentin och hans vänner tar examen så väntar ett äventyr som dom aldrig kunnat drömma om.

Den här boken har fått en stämpel på sig som en Harry Potter för vuxna och det är ingen dum beskrivning för det är så man känner som läsare och om man sen även blandar in lite Narnia också så är man där på pricken.
Författaren Lev Grossman hymlar inte om vilka hans inspirationskällor är men det känns inte som om han snott av ovanstående berättelser utan mera haft dom som en grund för sina egna fantasier och idéer.

Enastående äventyr är det, dramatiskt spännande, tragiskt och fascinerande med en massa humor där huvudpersonerna får brottas med allehanda magiker och varelser och där historien hela tiden byter spår så man som läsare aldrig riktigt vet vad som komma skall.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...