onsdag 4 december 2019

American Horror Story - Säsong 2: Asylum (2012)





Här i den andra säsongen av American Horror Story är handlingen förlagd till ett mentalsjukhus på 1960-talet som drivs utav prästen Monsignor Timothy Howard och hans samling av nunnor med syster Jude Martin i spetsen som gudomligt diaboliskt spelas av Jessica Lange.

På denna institution så blandas psykiskt sjuka människor med fullt friska såsom Lana Winters som helt enkelt spärrats in för att hon är lesbisk och för att hon som journalist tänkt göra ett avslöjande reportage om sjukhuset.

I källaren under byggnaden så håller den gamle nazisten Dr Arthur Arden på med diverse bisarra experiment där patienterna får agera försökskaniner.
Samtidigt så härjar en massmördare som flår kvinnor i trakten och det visar sig givetvis att det finns kopplingar till sjukhuset och som inte allt detta var nog så har det kryddats med lite övernaturliga inslag också.

13 avsnitt av sjuka intriger, sex, våld och psykisk terror.
Det är snyggt, rått, hemskt och oemotståndligt bra med strålande skådespelare som Sarah Paulson som Lana Winters och James Cromwell som den obehaglige Dr Arthur Arden.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...