tisdag 10 december 2019

The Alienist - Säsong 1 (2018)






När vi tittare kommer in i handlingen så befinner vi oss i New York under dom sista åren av 1800-talet. En mördare som mer beskrivs som en demon tar livet av unga prostituerade pojkar på ett utstuderat brutalt nästan ritualistiskt sätt och polisen, den del av poliskåren som ändå bryr sig om samhällets mest utsatta står handfallna.

Polismästaren Theodore Roosevelt (Brian Geraghty) ju flera år senare skulle bli Amerikas president försöker dock lösa fallen och får hjälp av sin gamle vän, psykologen Laszlo Kreizler (Daniel Brühl). Laszlo's vän, den destruktive tidningsillustratören John Moore (Luke Evans) blir också engagerad och tillsammans med Rooosevelt's sekreterare Sarah Howard (Dakota Fanning) och dom judiska bröderna Isaacson (Douglas Smith & Matthew Shear) så inleder dom jakten på en mördare som verkar kunna försvinna på ett nästan magiskt sätt i stadens myller.

Det är en rörig och skitig stad vi får se där klasskillnaderna är enorma, där dom välbeställda helst vänder ryggen till den fattiga delen av befolkningen och där den korrupta poliskåren gör allt för att skydda deras vända ryggar. Dom få människor som förbarmar sig över dom arma i samhället står inte högt i kurs och våra hjältar får slita i motvind för att kunna komma framåt i sina undersökningar.

Det är dramatiskt, fascinerande snyggt filmat, våldsamt brutalt och med idel goda skådespelare i allehanda både intressanta, obehagliga och roliga karaktärer.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...