torsdag 19 december 2019

The Bourne Legacy (2012)





CIA har blivit tvungna att lägga ner ett av sina hemligaste spionprogram och eliminerar helt enkelt sina aktiva agenter världen över. En av agenterna, Aron Cross (Jeremy Renner) som befinner sig i Alaska undkommer och inleder nu en jakt på dom som försökt mörda honom. 

Den här historien utspelar sig samtidigt som filmen The Bourne Ultimatum så när dom fula cheferna på CIA för fullt försöker leta rätt på Jason Bourne så inser dom att det finns en agent till därute som vet alldeles för mycket för att få leva och här är det Jeremy Renner som gör den karaktären, vilket han gör förbannat bra. Han har ju inte ett lika pojkaktigt utseende som Matt Damon utan ser mer ruffig ut men minst lika hård är han och givetvis kunnig i allt som behövs för att överleva dödliga attacker från alla håll och kanter. 

Rachel Weisz spelar Dr Marta Shearing som helt utan förvarning befinner sig vid Cross sida och inser snart att hon nog måste hålla sig kvar där om hon vill överleva och Edward Norton är en iskall hjärtlös CIA chef som inte skyr några som helst medel för att nå sina mål. En obligatorisk storstadsjakt innehåller filmen givetvis och här är det per motorcykel i röriga kvarter i Manila på Filippinerna där självklart dom jagande poliserna mera ser ut som pajasaktiga statister när hjältarna och lönnmördare gör upp.

Tajt regisserat av Tony Gilroy och ett strålande foto av Robert Elswit, bra skådespelare i en kanske lite för lätt historia men som ändå funkar på grund av cool action och skickligt gjorda paralleller med den förra filmen. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...