torsdag 19 december 2019

Premium Rush (2012)





Den allt annat än trevlige polisen Bobby Monday (Michael Shannon) har stora spelskulder hos några skumma Kineser men får en möjlighet att bli kvitt om han beger sig till Columbia University och hämtar upp ett kuvert som den unga kinesiska studenten Nima (Jamie Chung) har i sin ägo. När han får tag i kvinnan så visar det sig dock att hon skickat iväg kuvertet med cykelbudet Wilee (Joseph Gordon-Levitt) som nu helt plötsligt ser sig jagad av en desperat polis som gör vad som helst för att få tag på innehållet i hans väska.

Filmen är regisserad av David Koepp och har Joseph Gordon-Levitt i rollen som det jagade cykelbudet som i ett galet och hisnande tempo kryssar sig igenom gatorna i New York på sin kära gamla cykel som saknar både växlar och bromsar, vilket han hela tiden får höra av sin cyklande arbetskompis Manny (Wolé Parks). Själva historien är inte så mycket att orda om, det är en simpel detalj i det hela och även om manusförfattarna lagt in en del där det handlar om en mor som kämpar för att få återförenas med sin son så är det ingenting som rör en som tittare.
Här är det istället cykelscenerna som driver filmen framåt och dom är jädrans skickligt filmade av fotografen Mitchell Amundsen. Det är som att åka en berg och dalbana i marknivå.

Den eminenta skådespelaren Michael Shannon spelar elaka polisen och det gör han bra även om det känns som om han gjort detta när han hade en dag ledigt från någonting annat och Joseph Gordon-Levitt passar ju bra i just såna här karaktärer men som helhet så är det som sagt enbart pedaltrampandet som imponerar och räddar den här filmen från att vara absolut ingenting.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...