söndag 7 januari 2018

Zorro - Den Maskerade Hämnaren (1998)

Org Titel:  The Mask of Zorro
År:  1998
Land:  USA, Tyskland
Genre:  Action, Äventyr



Don Diego de la Vega eller Zorro, folkets hjälte som han var mera känd som i Mexiko har tillfångatagits av sin fiende Don Rafael Montero.
Montero har dessutom dödat de la Vegas stora kärlek och tagit hans dotter innan han satt honom i kedjor för att aldrig släppas ut igen.
Nu har det gått 20 år, de la Vega har flytt ur sin fångenskap och vandrar nu omkring på gatorna som en gammal och bruten man tills han av en händelse stöter ihop med den unge Alejandro Murrieta och ser plötsligt en chans för Zorro att åter iklä sig sin svarta mask.


Egentligen så kanske det inte finns så mycket att klaga på när det gäller den här äventyrsfilmen där det är non-stop action så gott som hela tiden.
Regin är proffsig av Martin Campbell som ju bla gjort ett par Bondfilmer och fotot av Phil Meheux är riktigt bra.
Antonio Banderas är lika charmig som i Desperado, Catherine Zeta Jones strålande vacker och Anthony Hopkins är ju som vanligt imponerande och beströr filmen med repliker som om han stod på en teaterscen.

Det som gör mig lite irriterad är ju att det ibland blir alldeles för fånigt och nästan närmar sig en buskis där hjälten och fulingarna springer ut och in genom dörrar, snubblar och däremellan kastar ur sig roliga repliker och sen så mitt i allt detta rätt barnvänliga så dödas det faktiskt människor hit och dit också så man vet inte riktigt hur filmmakarna har tänkt sig om dom nu vetat det själva.

Dom skulle nog antingen gjort en ren actionfilm eller en snällare matinéversion och inte såhär rörigt blandat ihop allting, det hade hela historien tjänat på.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...