onsdag 10 januari 2018

Happy Birthday to Me (1981)




Virginia Vainwright (Melissa Sue Anderson) har återvänt till sin barndomsstad efter att ha råkat ut för en olycka och genomgått en svår hjärnoperation.
Hon går nu på Crawford Academy High School och tillhör det populäraste gänget på skolan.
Virginias vänner börjar att försvinna en efter en och när det blir dags att fira hennes 18-årsdag så visar det sig att det knappt finns någon kvar.


Regissören J. Lee Thompson som ju gjort en radda stora klassiska filmer som Kanonerna på Navarone provar här på skräckgenren och det märks ju att han och hans team har ett kvalitets tänk som man många gånger saknar när det kommer till såna här bloddrypande historier.
Han har dessutom fått Glenn Ford att ställa upp i en liten roll som Virginias psykolog vilket ju ger lite extra tyngd till produktionen.

Skådespelarna är riktigt bra, regin och fotot likaså och visst är det blodigt och våldsamt så det räcker och blir över men på något sätt så märks det att detta ändå inte riktigt är Thompsons melodi.
Själ och hjärta saknas liksom och då blir det bara en snygg yta och tyvärr lite tråkigt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...