måndag 8 januari 2018

Jeruzalem (2015)


Org Titel:  Jeruzalem
År:  2015
Land:  Israel
Genre:  Skräck



Dom bästa vännerna Rachel och Sarah beger sig till Israel på semester. Målet är Tel Aviv men efter att ha mött antropologstudenten Kevin på flyget så beslutar dom sig för att avlägga ett besök i Jerusalem först.
Väl på plats så lär dom känna Omar som tillsammans med sin far äger vandrarhemmet där dom bor och han visar dom runt på stan, både under dag och kvällstid.
Under ett besök i Salomos Grottor under staden får Kevin en ångestattack och känslan av att någonting underligt är på gång och samma natt händer något som kommer att ändra livet för alla i staden.


Jag är så innerligt trött på alla dessa skräckfilmer där vi ska få följa hela historien genom en videokamera som någon utav huvudfigurerna bär med sig.
Nu måste jag väl ge regissörerna Doron Paz & Yoav Paz för att dom i denna film där dom även skrivit manuset har satt på Sarah ett par glasögon med videofunktion så att det åtminstone känns lite annorlunda.
Det räckte tyvärr inte för att få mig på bättre humör och det gav inte filmen heller några extra kvaliteter.

Dom två första minuterna känns riktigt lovande då vi får se en dokumentär filmsnutt från tidigt 70-tal där präster från dom tre religionerna i Jerusalem samarbetar för att driva ut en demon ur en kvinna och så får vi se en text ur Bibeln som säger: Det finns tre öppningar till helvetet i världen, en i öknen, en i havet och en i Jerusalem.
Då och där infann sig faktiskt någon form av spänning men tyvärr så tog ju den slut så fort själva historien började och sen blev det tusan bara tråkigare och tråkigare och eftersom skådespelarna var otroligt själlösa och stela så var det ingen av dom som heller kunde rädda något av produktionen.

Fotot av Rotem Yaron var det enda av klass i den här sunkiga röran till film där Danielle Jadelyn som spelar Sarah är så irriterande i allt sitt gråtande och ulkande att man till slut ber till dom onda makterna att ta henne först.

Det finns en liten intressant detalj ändå och det är att när all världens ondska kommer upp ur underjorden så samlar sig dom ledande religionerna och går samman för att bekämpa dom och det är ju tragiskt att det ska behöva gå så långt men antagligen så stämmer det i verkligheten också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...