fredag 26 januari 2018

Snövit Och De Sju Dvärgarna (1937)

Org Titel:  Snow White And The Seven Dwarfs
År:  1937
Land:  USA
Genre:  Animerat, Komedi, Drama
Längd:  1 tim, 23 min



Den unga vackra Snövit lever ett ganska bekymmerslöst liv i det stora slottet ända tills den dag då hennes elaka styvmor får veta av hennes magiska och väldigt ärliga spegel att det minsann inte är hon som är vackrast i landet utan hennes styvdotter Snövit.

För att råda bot på detta så anlitar Drottningen en jägare som ska ta med Snövit ut i skogen och döda henne.
Jägaren har dock ett större hjärta en bössa och avslöjar planen och ber henne fly ut i skogen för att aldrig återvända.


När Walt Disney presenterade denna film 1937 så var det världens första animerade långfilm i färg och det är ju fascinerande att den nu 80 år gamla produktionen fortfarande håller så hög klass även om man jämför med allt annat som finns i denna genre idag.

Det är ju en fascinerande berättelse som ju skrevs av Bröderna Grimm som i sin tur hade fått idén av en ännu äldre Tysk folksaga och sen så har ju Walt Disney och hans medarbetare här gjort om den igen för att den skulle passa 30-talets biopublik.

Animeringen är enastående vacker men som i många såna här filmer så är själva huvudfigurerna ganska själlösa och tråkiga, 
det är djuren och figurerna runtomkring som håller upp allting och som ger själva berättelsen en själ.

Personligen så är jag inte så där jätteförtjust i musikaler och det enda minus i den här filmen är väl just det att det sjungs lite för mycket och det hade nog räckt med den där "Hej hå hej hå" som Dvärgarna trallar på när dom vandrar hem efter en arbetsdag i gruvan.

En storslagen film är det i alla fall.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...