torsdag 18 januari 2018

Alla Helgons Blodiga Natt 5 (1989)



Org Titel:  Halloween 5: The Revenge of Michael Myers



Det har gått 1 år sedan dom fruktansvärda händelserna i den förra filmen som slutade med att polisen sköt Michael Myers som ramlade ned i ett gruvhål som sen polisen sprängde.
Myers överlevde givetvis och togs om hand av en gammal man som behandlade honom för att sen bli tackad genom att bli ihjälslagen.
Michael Myers tar sig nu ånyo in mot staden Haddonfield för att fortsätta jakten på Jamie som nu bor på ett behandlingshem där Dr. Loomis håller ett vakande öga över henne eftersom han misstänker att hon på något sätt känner att Myers är vid liv.


När man byter regissör efter varje film i en serie så är ju risken att han eller hon som tar vid inte riktigt har den där känslan för karaktärerna men faktum är att den Schweiziska regissören Dominique Othenin-Girard gjort ett riktigt bra jobb här.
Det är enastående intensivt, tajt och mycket spännande. Skådespelarna gör ett bra jobb och fotot av Robert Draper är mycket stämningsfullt.

Danielle Harris spelar även här Jamie och gör det mycket bra och Donald Pleasence som Dr. Loomis har här på sig samma skitiga rock för fjärde gången i rad.

Det man undrar lite över är ju hur Michael Myers som ju sen han var 6 år gammal spenderat sitt liv inlåst ändå här kör bil som om han aldrig gjort annat i sitt liv och så funderar man ju verkligen över vem den där mystiske svartklädde främlingen är som rör sig som en skugga i staden men vars identitet aldrig avslöjas.
Frågor, frågor, frågor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...