torsdag 11 januari 2018

Sharknado (2013)




En orkan bildas ute till havs och den är så kraftig att den för med sig tusentals hajar in över Los Angeles som sen bokstavligen regnar ner över staden och dess invånare.
Fin Shepard (Ian Ziering) som äger en bar precis vid stranden blir ofrivilligt hjälten som på något sätt måste rädda folket från denna mega hajattack från skyn.

Hade det här varit en ren komedi så hade man kanske kunnat gilla delar av den men när det verkar bara ett seriöst försök till en skräckfilm med hajar som simmar runt på översvämmade gator, intar folks pooler i Beverly Hills och flyger in i butiker och äter upp kunderna så faller allting pladask. Specialeffekterna är torftiga, skådespelarna genomusla och regin av Anthony C Ferrante amatörmässig. 

Dom första som blir dödade av hajarna i filmen är ett gäng tjuvfiskare ute till havs som är på väg att göra upp en deal med en Asiatisk affärsman om 20.000 dödade hajar och det gör ju att resten av filmen känns som en hämndens stund för dessa havets utrotningshotade rovdjur men eftersom allting ändå till slut går ut på att döda så många av hajarna som möjligt så är det ju en förlust för djuren ändå och tyvärr även för filmindustrin.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...