tisdag 9 januari 2018

Alla Helgons Blodiga Natt 2 (1981)


Org Titel:  Halloween II



Historien börjar precis där den första "Halloween" slutar.
Dr Loomis (Donald Pleasence) skjuter Michael Myers (Dick Warlock) precis när han ska till att döda Laurie (Jamie Lee Curtis). 
Myers faller ned från en balkong med sex skott i kroppen men när Dr Loomis kommer ut genom ytterdörren så finns det bara ett avtryck i gräsmattan kvar som bevis för att en kropp befunnit sig där.

Laurie förs till sjukhuset i närheten och efter idogt letande efter Myers av doktorn och polisen i Haddonfield så inser Loomis att det av någon anledning är Laurie som Myers vill åt personligen och att han antagligen är på väg till sjukhuset.




John Carpenter som regisserade den första filmen har i denna nöjt sig med att skriva manuset och musiken och istället lämnat över regissörsstolen till Rick Rosenthal som här faktiskt gjorde sin första långfilm och man måste ju säga att han har skapat ett gott hantverk och framförallt ett riktigt läskigt sådant även om han hade en hyfsad mall att gå efter och så är det ju fotografen Dean Cundey som även här håller i filmkameran.

Rosenthal använder sig av ett antal klassiska cineastiska knep för att man ska hoppa till i soffan och man gör ju det även om man vet vad som komma skall sen så är han lite mer närgånget våldsam och det är bra mycket mer blod som flyter i denna historia.

Donald Pleasence spelar även här den desperata Dr Loomis och Jamie Lee Curtis den jagade Laurie och det gör dom ju riktigt bra och är skådespelar behållningen i filmen.

Spännande, våldsamt, enastående foto och ruskig musik men dock lite stelt och kantigt till och från.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...