tisdag 9 januari 2018

Det (2017)

Titel:  It
År:  2017
Land:  USA, Kanada
Genre:  Skräck



Det är i slutet av 80-talet och i den lilla staden Derry så har barn börjat att försvinna på ett mystiskt sätt.
Sju barn som i det lilla samhället står lite utanför och som kallar sig själva "The Losers" skapar en kompispakt under sommarlovet och beslutar sig för att ta reda på vad som hänt alla försvunna barn vilket för dom tillbaka i stadens historia och där dom nu får möta sina värsta rädslor.


Regissören Andy Muschietti har här verkligen lyckats att föra över Stephen Kings berättelse till film även om det har ändrats en hel del i historien.
Det är ett gripande dramatiskt porträtt av en samling ungdomar som verkligen inte lever ett enkelt liv vare sig i skolan eller hemma och där skräcken här på något sätt ändå blir en flykt från den traumatiska och tragiska verklighet som dom i vanliga fall befinner sig i.

Känslan och stämningen i filmen är en cool mix av King/Spielberg och deras 80-tals produktioner och det var nog lite av ett genidrag av manusförfattarna här att flytta handlingen från bokens 50-tal till senare delen av 80-talet. 

Bill Skarsgård porträtterar clownen Pennywise på ett grymt läskigt sätt och barnskådespelarna är också dom mycket bra.


Det är snyggt, dramatiskt, läskigt, våldsamt och mycket bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...