tisdag 9 januari 2018

Fredagen Den 13:e Del 4 (1984)

Titel:  Friday The 13th - The Final Chapter
År:  1984
Land:  USA
Genre:  Skräck



Den här filmen börjar precis där del 3 avslutades.
Polisen har kommit till gården där Jason mördat ett gäng ungdomar utom den unga kvinnan Chili som klarat sig och som dessutom satt en yxa genom huvudet på Jason som polisen nu givetvis tror ha dragit sin sista suck.
Kroppen körs till rättsläkaren där Jason självklart vaknar upp efter en stund, mördar två på nattskiftet för att ånyo bege sig ut till sin favoritskog runt Crystal Lake.


Till den här filmen så har regissören Joseph Zito tagit över taktpinnen och så är det fotografen João Fernandes som håller i kameran och det märks en väsentlig skillnad mot dom två tidigare produktionerna.

Manuset är det ju inget speciellt med, det är som vanligt ett gäng kåta ungdomar som samlas en helg för att dricka och idka sex ute i en stuga på landet vid en sjö (det där lät ju som en låt av Per Gessle) men det är ett bra mycket bättre flyt i scenerna, det är raka rör utan krusiduller och det blir aldrig tråkigt och dessutom så är ju fotot bra mycket snyggare och coolare.

Skådespelarna har valts ut med bättre omsorg än tidigare och dom sköter sig rätt bra,
det är mer naket och det är mycket mer kvalitet i dom våldsamma scenerna sen så finns det en liten psykologisk twist på slutet som är rätt intressant också.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...