tisdag 16 januari 2018

Fredagen den 13:e Del 6 (1986)





Tommy Jarvis har kommit ut från ännu ett mentalsjukhus och beger sig direkt till kyrkogården med det passande namnet Eternal Peace för att en gång för alla försäkra sig om att Jason Voorhees är död.
Han gräver upp graven, öppnar kistan och kör ner en järnstång i den ruttnade kroppen för att sen chockat bevittna hur en blixt (det är ju givetvis åskväder, vad annars) slår ner i stången och väcker Jason till liv.
Tommy hastar iväg till polisen för att se till att alla i bygden varnas medans Jason vandrar hemåt till Crystal Lake där ju självklart årets kull av lägerungdomar håller på att samlas.


Själva idén till och scenerna i början av filmen när Jason återuppväcks på kyrkogården är rätt coolt men sen så faller allting i den här produktionen pladask och resten blir bara en tråkig resa av blod och skrikande människor, helt nyansfritt och själlöst.
Regissören Tom McLoughlin som mest sysslat med TV-serier i sin karriär både före och efter denna film har som sagt inte lyckats med mycket här och ännu en gång så är det ju tur att man haft Harry Manfredinis lysande musik att luta sig tillbaka mot även om det denna gång blandats upp med en massa 80-talistisk powerpop av inte alltför lysande kvalitet.
Man har lagt in lite humor i den här filmen också och det hade ju varit uppiggande om det hade varit roligt vilket det ju tyvärr inte är och en och annan bra skådespelare hade ju också lyft historien men men..

Jason verkar dock vara i bättre fysisk form än någonsin så det här med att en powernap är bra för kroppen stämmer nog helt klart.


Org Titel:             Jason Lives: Friday The 13th Part VI
År:                        1986
Land:                   USA
Genre:                 Skräck
Längd:                1 tim, 26 min

Regi:                    Tom McLaughlin
Manus:                Tom Mc Laughlin
Foto:                    Jon Kranhouse
Musik:                  Harry Manfredini
Producent:          Don Behrns

Skådespelare:
Thom Mathews, Jennifer Cooke, David Kagen, Kerry Noonan, Renee Jones,
Tom Fridley, C.J. Graham, Darcy DeMoss, Vincent Guastaferro, Tony Goldwyn, Nancy McLaughlin, Ron Palillo, Alan Blumenfeld, Matthew Faison, Ann Ryerson, Whitney Rydbeck, Courtney Vickery, Bob Larkin, 
Michael Swan, Michael Nomad, Wallace Merck, Cynthia Kania, 
Tommy Nowell, Justin Nowell



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...