tisdag 9 januari 2018

Alla Helgons Blodiga Natt 3 (1982)



Original titel:  Halloween III: Season of The Witch




Butiksägaren Harry Grimbridge kommer en natt skadad in på det lokala sjukhuset skrikandes:
-Dom kommer att döda oss allihopa!
Under natten så tar sig en man in på avdelningen där Harry ligger och dödar honom för att sen ta sitt eget liv.
Läkaren Dan Challis kan inte släppa den bisarra händelsen och börjar att med Harrys dotter Ellie undersöka saken och alla spår dom hittar leder till den lilla orten Santa Mira och leksaksfabriken Silver Shamrock som styrs av den mystiske Conal Cochran.



Den här filmen har inte mycket gemensamt med dom två tidigare "Halloweenproduktionerna" förutom då att händelserna äger rum under just Halloween.
Någon Michael Myers finns ju inte med i denna ganska torftiga historia.

Filmfotografen Dean Cundey som hållit i kameran i dom tidigare filmerna sköter den biten även här och det är faktiskt produktionens enda behållning.
Skådespelarna är riktigt usla och regin amatörmässigt utförd och visst är musiken som ju faktiskt även i denna John Carpenter skrivit metalliskt läskig men han har ju så gott som enbart använt sig av melodislingor från dom två första filmerna vilket ju känns rätt sunkigt.
Manuset är rätt löjligt och av någon outgrundlig anledning så har man blandat in en av dom jättelika stenarna från Stonehenge också som om det inte räckte med alla pumpamasker och en entonig reklamjingle som spelas varannan minut tills det plingplongar i hela huvudet.

Näe, denna film var kass förutom fotot och det spelar nog ingen roll oavsett om man är förtjust i skräckfilm (vilket jag personligen är) eller inte och så har den, som sagt ingenting att göra med dom tidigare två Halloweenfilmerna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...