onsdag 10 januari 2018

The Dark Tower (2017)

Titel:  The Dark Tower
År:  2017
Land:  USA
Genre:  Fantasy, Äventyr, Sci-Fi, Thriller



Den Siste Revolvermannen Roland Deschain har som sin livsuppgift att få tag i och döda Mannen i Svart, Walter O'Dim vars mål är att ödelägga Det Mörka Tornet som håller ihop flera universum, bla vårt.
Roland möter den unge Jake från vår värld som har krafter som han inte är medveten om till en början men som Walter vill lägga vantarna på.


Det är apokalyptiskt vackert, en mix mellan Fantasy, Sci-Fi och Western.
Idris Elba är mycket bra som revolvermannen Roland och visst funkar det med Matthew McConaughey som ondskan själv även om han är lite för tam i sin karaktär.

Med tanke på att den här berättelsen är åtta böcker som Stephen King skrivit mellan åren 1982-2004 så känns det ju som om dom utelämnat en hel del i denna film, det går alldeles för fort och det är flera saker som man skulle vilja ha förklarat för sig men som inte hinns med och därför blir det i slutändan bara en jävligt snygg men rätt innehållslös produktion men där skådespeleriet ändå håller bra klass.

Regissören Nikolaj Arcel känns lite för lätt för den här historien och det blir fotografen Rasmus Videbaek som med enastående vackra bilder håller ihop allting.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...