onsdag 10 januari 2018

Jack Reacher (2012)

Titel:  Jack Reacher
År:  2012
Land:  USA
Genre:  Action, Thriller



Fem människor skjuts ihjäl mitt på dagen av en krypskytt men en massa kvarlämnade bevis gör att polisen inom några timmar gripit en misstänkt gärningsman.
Mannen vägrar dock att erkänna eller att överhuvudtaget säga någonting om händelserna.
Det enda han säger till sin advokat Helen är:
-Leta reda på Jack Reacher.

Tillsammans med advokaten Helen som för övrigt är dotter till åklagaren Rodin som inget hellre vill än att låsa in den misstänkte så försöker nu Reacher nysta upp detta komplicerade fall där den misstänkte gärningsmannen har alla bevis emot sig.


Tom Cruise spelar här den, inom militären mytomspunna medaljprydda legenden Jack Reacher som lever sitt eget liv i skuggorna utanför samhället.

Cruise är riktigt bra i den här rollen som hårdför detektiv som arbetar lika intensivt med hjärncellerna som med nävarna och filmen har ett högt tempo med laddade actionscenerier och den tappar faktiskt bara fart i slutet då det egentligen allting exploderar ordentligt.
Det är på något sätt intressantare under tiden Reacher försöker att lösa denna mordgåta än när han sen beväpnar sig och förvandlas till någon form av välklädd Rambo.

Regissören Christopher McQuarrie har regisserat denna historia med säker hand och har ju haft den riktigt rutinerade fotografen Caleb Deschanel med sig som ju varit nominerad för ett antal Oscars under åren.

Spännande, våldsamt och actionladdat men som sagt så håller det inte riktigt hela vägen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fast Charlie (2023)

  https://youtu.be/4tSk-a6WT10?si=ZdHOJtnuz5M9o-Ax I över 20 år så har Charlie Swift ( Pierce Brosnan ) jobbat som en så kallad problemlösar...