tisdag 13 mars 2018

"Wes Craven's New Nightmare" (1994)


Titel:  New Nightmare
År:  1994
Land:  USA
Genre:  Skräck
Längd:  1 tim, 52 min



Det är snart 10 år sedan den första filmen 
"Terror på Elm Street" hade premiär och nu börjar skådespelerskan Heather Langenkamp som i den spelade Nancy få obehagliga telefonsamtal och dessutom börja drömma om Freddy Krueger.
Hon pratar med Robert Englund som ju spelat Freddy i alla filmer och det visar sig att även han har börjat få underliga drömmar.

Samtidigt så håller regissören till den första filmen Wes Craven på att skriva manus till en film till och vill att Heather åter ska spela Nancy.


Regissören Wes Craven var ju måttligt förtjust i alla uppföljare av den första filmen han gjorde 1984 så här har han då gjort en film där alla skådespelare från den filmen, Heather Langenkamp, Robert Englund och John Saxon, han själv och producenten Robert Shaye spelar sig själva vilket blir en riktigt cool twist till hela historien som ju ändå far fram och tillbaka mellan dröm och verklighet.

Förutom en scen som utspelar sig uppe på en motorväg som känns rätt meningslös och som inte för historien framåt på något sätt så är den här filmen riktigt bra även om Freddy Krueger mera har blivit något av en rolig pajas än den brutale mördare han var från början.

Roliga och många referenser till den första filmen, bra skådespeleri och rätt coola effekter och så är ju Wes Craven en som vet hur man pusslar ihop en tät och nervkittlande film.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...