onsdag 21 mars 2018

"Blade Runner 2049" (2017)


Titel:  Blade Runner 2049
År:  2017
Land:  USA, England, Ungern, Kanada
Genre:  Sci-Fi, Thriller, Action, Äventyr
Längd:  2 tim, 44 min



Året är 2049 och polisen K jobbar som Blade Runner för LAPD där han letar upp den äldre versionen av replikanter för att plocka bort dom från jordens yta.
K som själv är en nyare version av replikant får i uppdrag att leta efter ett barn som ska ha tillkommit mellan en av dom äldre modellerna av kvinnliga replikanter och en människa och det leder honom till den nu gamla pensionerade 
Blade Runnern Rick Deckard och även tillbaka till sin egen barndom som han tills nu inte visste att han haft.


Man ska ha sett den första filmen Blade Runner från 1982 om man ska få full tillgång till alla referenser och detaljer till den i denna historia som regisserats av Denis Villeneuve.

Filmen är enastående vacker, 
fotot av Roger Deakins är som det ena målade konstverket efter det andra och man får nästan känslan av att befinna sig under vatten under hela filmen.
Allting går liksom i slowmotion och det gäller även actionscenerna som ändå inte är så många.

Det är poetiskt postapokalyptiskt och riktigt bra där Ryan Gosling som polisen K och hans artificiella flickvän Joi börjar att leta efter ett barn som enligt alla konstens regler inte ska kunna existera och där hans egna minnen från barndomen hela tiden dyker upp både psykiskt och fysiskt.

Cool och stämningsfull musik av Hans Zimmer och Benjamin Wallfisch, enastående vackert foto och bra skådespelare med bla Ryan Gosling, Harrison Ford och Jared Leto.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...