tisdag 13 mars 2018

"Warcraft: The Beginning" (2016)


Titel:  Warcraft
År:  2016
Land:  Kina, Kanada, Japan, USA
Genre:  Fantasy, Action, Äventyr
Längd:  2 tim, 3 min



Orcernas värld Draenor är på väg att dö och för att överleva så skapar deras ledare Gul'dan en portal till människornas rike Azeroth för att ta sig igenom och kolonisera den sidan.
Kungen Llane Wrynn och hans bästa krigare 
Anduin Lothar från människornas fäste Stormwind rustar nu för ett krig för att rädda världen.

Alla Orcer är dock inte med på Gul'dans planer,
Durotan som är hövding för Frostwolf klanen börjar tvivla på om det här är rätt sätt att gå tillväga och tycker att ett möte med människorna skulle kunna vara en bättre lösning.



Personligen så har jag ju aldrig spelat det spelet som den här filmen bygger på och visst har väl alla som gjort det en liten fördel när det kommer till handling, platser och karaktärer men trots detta så fick jag ändå två timmar av riktigt häftig fantasy, action och äventyr.

Travis Fimmel spelar hjälten i dramat, Anduin Lothar som givetvis inte bara har enorma Orcer att slåss emot utan även en ond trollkarl i dom egna leden som gör livet surt för honom och hans kung sen så surrar kärleken omkring i omgivningen också vilket inte gör saker och ting lättare direkt.

Det dunkas med enorma hammare, huggs med svärd och kastas med trollformlar till höger och vänster, helt enkelt ett jädrans liv.

Riktigt bra regisserat av Duncan Jones, visuellt strålande foto av Simon Duggan och specialeffekterna är brutalt coola.
Detta är helt klart inte bara en film för dom inbitna fansen.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...