söndag 18 mars 2018

"Annabelle: Creation" (2017)


Titel:  Annabelle: Creation
År:  2017
Land:  USA
Genre:  Skräck
Längd:  1 tim, 49 min



Dockmakaren Samuel Mullins lever ett lyckligt liv på landet med sin fru Esther och dotter Bee.
En dag när familjen besökt kyrkan på den närliggande orten så blir Bee påkörd och avlider.

12 år senare så anländer en buss från ett religiöst barnhem för flickor till Mullins gård.
Samuel och hans fru ska låta några flickor bo på gården under en tid, dels för att hjälpa barnen och dels för att ännu en gång få lite liv i hemmet.

Det är dock någonting som inte riktigt verkar vara som det ska,
Esther Mullins lämnar aldrig sitt rum och säng på bottenvåningen och flickorna får röra sig fritt förutom ett rum på övervåningen som är förbjudet område.


Den här historien utspelar sig 12 år innan händelserna i filmen "Annabelle" och här får vi ju bla se tillkomsten av den där obehagliga dockan.

Det är en obehaglig stämning filmen igenom,
tom i början när allting på familjen Mullins gård verkar vara så idylliskt det bara kan vara och sen när barnhemsflickorna kommer på plats och några av dom givetvis inte kan låta bli att gå in i just det där rummet där dom inte får gå in i,
ja då blir ju allting ett enda diaboliskt mörker.

Bra skådespelare är det och så ett sånt där läskigt stort hus med många trånga utrymmen, källare och garderober där fotografen Maxime Alexandre smyger omkring och bjuder på coola kameraåkningar.

Filmen är regisserad av David F Sandberg och det är bra gjort även om jag tycker att det där lilla extra saknas som skulle ha gjort det till en riktigt toppfilm men till och från är det ändå ordentligt spännande och ruskigt och så är det ju ett coolt slut som gör det nödvändigt att ha sett den första filmen innan man ser denna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...