måndag 12 mars 2018

Freddy's Dead: The Final Nightmare (1991)


Titel:  Freddy's Dead: The Final Nightmare
År:  1991
Land:  USA
Genre:  Skräck
Längd:  1 tim, 29 min



Freddy Krueger har nu gjort slut på alla barn och ungdomar i den lilla staden Springwood utom en, John som nu befinner sig på ett behandlingscenter på annan ort.
Han vet inte vem han är och varifrån han kommer men han lider av mardrömmar och Freddy är på jakt efter honom och även Maggie som jobbar på hemmet och utan att hon vet om det verkar ha ett personligt band till Freddy Krueger.

Tillsammans med dom tre andra ungdomarna från hememt Tracy, Carlos och Spencer så tar dom sig tillbaka till Springwood för att om möjligt få klarhet i allt.


Regissören Rachel Talalay som mest sysslat med TV-serier i sin karriär och som även skrivit manuset till denna film,
tycker jag har lyckats bra mycket bättre med denna än den förra i den här serien.

Här får man lite mer kött på benen vad det gäller bakgrundshistorien om Freddy även om man skulle vilja haft mer men Robert Englund får i alla fall agera några minuter utan sitt groteska smink och det är ju lite kul.

Lisa Zane som spelar Maggie, vilket man kan säga är huvudrollen är tyvärr alldeles för dålig för det uppdraget.
Några scener med henne känns riktigt fåniga även om specialeffekterna i denna film faktiskt fungerar riktigt bra med ett och annat bottennapp.

Ett par mindre detaljer om filmen är att Peter Jackson som ju flera år senare skulle göra Sagan om Ringentrilogin faktiskt skrev ett grundmanus till den här filmen men som sen aldrig användes och sen så mot slutet av filmen när man får sen en liten flashback av Freddys tid som tonåring så är det Alice Cooper som spelar hans misshandlande far.

Historien kastar sig handlöst mellan dröm, verklighet och TV-spel vilket kändes ganska kul om än lite rörigt emellanåt men i slutändan så kändes denna film faktiskt längre än dom 90 minuter som den höll på.

Helt okey skräckunderhållning med betoning på underhållning.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...