söndag 25 mars 2018

Ginger Snaps (2000)




Titel:  Ginger Snaps
År:  2000
Land:  USA, Kanada
Genre:  Skräck
Längd:  1 tim, 48 min



Tonårssystrarna Brigitte och Ginger är två ganska mörka personligheter som har ett fanatiskt intresse för döden vilket gör att dom anses lite underliga av sina jämnåriga i skolan och lärarna.
I området där dom bor med sina föräldrar så har en hel del hundar den senaste tiden hittats dödade och det misstänks vara någon form av rovdjur.
En kväll när systrarna är ute så blir dom attackerade av någonting som först verkar vara en enorm varg.


En riktigt bra och fräsch skräckfilm där regissören och manusförfattaren John Fawcett använder sig av alla klichéer när det handlar om tonåringar och skola men gör det på ett så utstuderat med-glimten-i-ögat sätt att det passar in i historien perfekt.
Emily Perkins och Katharine Isabelle som spelar dom två goth-systrarna Brigitte och Ginger är mycket bra i sina karaktärer och deras mor Pamela som spelas av den rutinerade Mimi Rogers är en så vriden karaktär att hon verkar ha kläder på sig sydda av svart humor.

Det är en grå deprimerande omgivning dom inblandade bor och lever i. 
Det ser ut som en klassisk engelsk liten arbetarstad som fotografen Thom Best visar oss, 
det är lugnt och stillsamt ända tills helvetet bryter ut då snabba klipp, nästan med dokumentär känsla får det att bli riktigt obehagligt.

Det är spännande, obehagligt blodigt och våldsamt och det är det egentligen ända tills i slutet då man tyvärr får se för mycket av monstret som gör att det blir lite löjligt för där har dom inte lyckats riktigt.
Det som skulle se ut som en fruktansvärd best ser mera ut som ET efter ett par ronder mot Mike Tyson.

Synd på en annars riktigt jävla bra film.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...