tisdag 20 mars 2018

"Black Christmas" (2006)


Titel:  Black Christmas
År:  2006
Land:  USA, Kanada
Genre:  Skräck, Thriller
Längd:  1 tim, 24 min



På 1970-talet så föds Billy med en speciell leversjukdom som gör hans hud gulaktig.
Han är älskad av sin far men hans mor hatar honom.
Efter några år blir han vittne till hur hans mor och hennes älskare mördar hans far och gräver ner honom i källaren och sen så håller paret Billy inlåst under flera år i ett rum på vinden.
Paret får senare en dotter som dom döper till Agnes.
Under en julhelg när Billy är tonåring så dödar han sin mor och hennes man för att sen allvarligt skada Agnes.

Nu flera år senare så är huset där dom brutala morden ägde rum ett hem för kvinnliga studenter och nu när julen närmar sig så håller tjejerna på med alla helgbestyr när dom börjar få obehagliga telefonsamtal samtidigt som några av tjejerna mystiskt försvinner i huset.


Detta är ju en remake av filmen Stilla Natt Blodiga Natt från 1974 men regissören Glen Morgan och manusförfattaren Roy Moore har lagt till lite egna detaljer i historien som gör att dom egentligen bara använt sig av grundidén från den första filmen.

Tyvärr så har dom inte lyckats med någonting i den här filmen trots att dom använder sig av mängder med gamla skräckfilmsklichéer i var och varannan sekund.
Skådespelarna håller inte måttet, regin är amatörmässig och historien fånig.

Billy som ju är en viktig del i den här filmen ser ut som en gul lightversion av Hulken och låter ungefär likadant och trots att historien innehåller incest, kannibalism, utskurna kroppsdelar och mängder med blod så blir det aldrig läskigt utan bara skrattretande.

Det roligaste i den här produktionen är väl att 
Andrea Martin som spelar husfrun Ms Mac spelade en av tjejerna på hemmet i den förra filmen för 44 år sen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...