fredag 2 mars 2018

Mannen med Läderansiktet: Motorsågsmassakern 3 (1990)

Org Titel:  Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre III
Land:  USA
Genre:  Skräck
Längd:  1 tim, 13 min



Det unga paret Ryan och Michelle är på väg från Kalifornien till Florida.
I Texas ödemarker så stannar dom till vid en sunkig bensinmack med en ännu sunkigare ägare.
Dom hamnar i konflikt med honom när han tas på bar gärning med att tjuvkika på Michelle när hon besöker toaletten men blir räddade av Tex, en man i cowboykläder som stannat till vid macken.

Tex föreslår en annan väg en den dom planerat och dom beslutar sig för att testa den när dom hals över huvud lämnar macken medans mackägaren skjuter efter dom med en hagelbössa.

Det dröjer inte länge i mörkret på den öde vägen dom befinner sig på förrän dom upptäcker en bil i backspegeln som närmar sig i hög fart.


Den här filmen som är regisserad av Jeff Burr har inte mycket att göra med dom två första i den här serien förutom då att det handlar om en bisarr familj som dödar alla dom kommer åt och där en av familjemedlemmarna bär en mask gjord av människohud och att han hyser en förkärlek för att såga itu folk med en gigantisk motorsåg.

Det är ju inte meningen att man ska engagera sig nämnvärt i historien här utan det handlar mera om att bara spänna fast säkerhetsbältet och åka med i den här berg och dalbanan av bisarra karaktärer, våld och blod och som en sådan tur så fungerar den ändå rätt hyfsat.
Det är säkert regisserat, skådespelarna med bla Viggo Mortensen (som ju 12 år senare skulle bli känd som Aragorn i Sagan om Ringenfilmerna) gör ett bra jobb, fotot av James L Carter är bra och det är ganska intensivt och spännande och givetvis lite obehagligt med den där motorsågen som hela tiden finns där i bakgrunden och bara väntar på att få leka med lite människohud.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...