söndag 18 mars 2018

"Saknad" (2017)


Titel:  Saknad
År:  2017
Land:  Sverige
Genre:  Drama, Thriller
Längd:  4 avsnitt



Polisen Maja Silver kommer tillbaka till sin lilla pluttiga hemby beläget mitt i det svenska bibelbältet för att träffa sin dotter som hon haft ganska usel kontakt med dom senaste åren.
Hon träffar också en del gamla kolleger inom polisen och snubblar givetvis rätt in i ett mystiskt dödsfall som visar sig ha kopplingar till den lokala frikyrkan och dess diaboliska pastor Stein.


Lite stapplande stelt tar sig skådespelarna fram i det första avsnittet av den här serien i den rätt mörka skildringen av en svensk småstad där alla känner alla men ingen egentligen känner någon och där det visar sig att det finns många skelett i garderoberna.

Efter det första avsnittet så känns det dock som alla inblandade blivit lite varmare i kläderna och karaktärerna har fått rätt passform och det blir spännande dramatiskt och en extra krydda när det handlar om religiösa fanatiker.

Helena Bergström passar alldeles utmärkt i rollen som polisen Maja Silver men bäst är nog ändå Johan Widerberg som på ett härligt sätt spelar över som Pastor Stein.

Lite spretigt regisserat av Colin Nutley men spännande är det med bra skådespelare och mörkt stämningsfullt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...