fredag 2 mars 2018

Snälla Cécile (2011)

Org Titel:  Q
Prod Land:  Frankrike
Genre:  Drama, Erotik
Längd:  1 tim, 43 min



Cécile är en ung kvinna i en mindre arbetslöshetsdrabbad stad vid atlantkusten som utnyttjar både män och kvinnor, främlingar och vänner sexuellt för att om möjligt pussla ihop sitt egna ganska spretiga jag som inte riktigt hittar en fast plats i tillvaron.


Regissören Laurent Bouhnik har gjort ett intressant drama med nästan dokumentär karaktär där vi får följa ett gäng ungdomar i en fransk småstad där arbetslösheten är påtaglig i varenda dammig sten och nedlagd verkstadslokal.
Den unga Cécile är navet i det gäng av unga män och kvinnor som letar efter en fast plats i livet och hennes maniskt sexuella beteende är det som både för dom samman och drar isär dom.

Filmen blev omtalad för dom äkta sexscenerna och även om dom är en del så är det inga långa utdragna scenerier och känns inte alltför utstuderade men det märks ju ändå att det är en man som gjort filmen eftersom killarnas nakenhet inte alls är så påtaglig medans kvinnornas kroppar visas hela tiden.

Lite synd egentligen eftersom filmen i sig är bra och skådespelarna också även om det känns som om det inte riktigt pusslas ihop i slutet,
det är alldeles för många lösa trådar som man skulle vilja ha sett ihopknutna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...