torsdag 1 mars 2018

Terror på Elm Street (1984)



Original titel:  A Nightmare on Elm Street



Nancy Thompson (Heather Langenkamp) lider av fruktansvärda mardrömmar om en svårt bränd man i rödgrön tröja, svart hatt och med sylvassa knivar på ena handens fingrar som försöker ta livet av henne.
Snart inser hon att hennes vänner har exakt samma drömmar och mannen som dom drömmer om visar sig vara en sedan många år död massmördare vid namn Fred Krueger.


Manusförfattaren och regissören Wes Cravens första film om Freddie Krueger (Robert Englund) som uppsöker människor i deras drömmar med dödligt uppsåt och i denna så är det Nancy Thompson som är målet för det pajasliknande monstret.

Även om Krueger är en demonisk mördare så får han här en match mot Nancy som ju man kan jämföra med Ripley's fight mot monstret i Alienfilmerna.

Det är en klurig och fantasifull historia och med en massa coola effekter som faktiskt håller riktigt bra även idag, det är spännande och våldsamt, blodigt och med en hel del humor också mitt i alla hemskheter.

När denna film kom så hade ju filmpubliken vant sig vid Jason och Michael Myers som dom två knäpptysta mördarmaskinerna i sina respektive filmer och så kommer här Freddie Krueger som en pratande skämtande figur och ställer allt detta på ända.

Det är helt igenom en fantastiskt bra skräckfilm och en rolig detalj är ju att Johnny Depp här gör sin debut framför kameran.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...