onsdag 7 mars 2018

Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation (1994)

Land:  USA
Genre:  Skräck
Längd:  1 tim, 26 min




Dom fyra ungdomarna Heather, Barry, Jenny och Sean drar iväg på kvällen från skolans bal ut på landsbygden och det dröjer inte länge förrän dom inte har den blekaste om vart dom är någonstans.
Helt plötsligt kommer en bil farande från ingenstans och kör rätt in i sidan på gängets bil.
Föraren av den okända bilen som också är en ung kille är skadad så tre av dom andra beslutar sig för att till fots försöka få tag i hjälp.


Den här filmen släpptes först under namnet The Return of The Texas Chainsaw Massacre men sen så ändrade filmbolaget titeln till 
Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation och varför detta namnbyte skedde har jag ingen aning om. 

Regissören Kim Henkel som ju faktiskt var med och skrev den allra första filmen i den här serien 1974 har i efterhand sagt att han ville gå tillbaka till originalet och få med känslan från den filmen.
Detta har han ju totalt misslyckats med för det här är bara en skrikig och gapig historia med förbannat torra skådespelare och en töntig historia med scener som är mer än förvirrande.
Det är som ett pussel där inga bitar passar i varandra.

Renée Zellweger och Matthew McConaughey gör här några av sina första större roller och det är ju otroligt att dom ens fick några fler jobb efter denna film.
McConaughey är helt utflippad och ser ut som om han käkat kilovis med uppåttjack och Zellweger skriker mest och putar med läpparna sen så har vi då Leatherface som ser ut eller kanske till och med är en gammal tant, 
det här är ju Motorsågsmassakern goes Babsan!

Zellweger har ju dock senare sagt att hon inte skäms för filmen och att inspelningen var riktigt rolig och att hon fick gratis träning eftersom hon spenderade otaliga timmar med att springa från en galning som viftade med en riktig motorsåg.

En riktig skitfilm på alla plan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...